- Ζυμαρικά για Beshbarmak
- 4 λίτρα νερό
- 1,3 κιλά αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας
- 8 κόκκους μαύρο πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 2 φύλλα δάφνης
- Υλικά για το γαρνίρισμα:
3 κρεμμύδια
2 ματσάκια μαϊντανού
4 κ.σ. λίπος από το ζωμό που βράζουμε
μαύρο πιπέρι
Συστατικά
Βράζουμε στην κατσαρόλα 1,3kg αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας σε μεγάλα κομμάτια με 4 λίτρα νερό. Όταν αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στη μικρότερη βαθμίδα και βράζουμε περίπου 3-4 ώρες, ή μέχρι να διαχωρίζεται πολύ εύκολα το κρέας από το οστό. Μια ώρα πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε ένα κρεμμύδι, 8 κόκκους μαύρο πιπέρι, 1 καρότο, 2 φύλλα δάφνης και αλάτι. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ξαφρίζουμε, και κατά διαστήματα παίρνουμε και το λίπος που σχηματίζεται και το αφήνουμε στην άκρη – θα μας χρειαστεί στη συνέχεια. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζουμε και το σκίζουμε σε μικρά και μεσαία κομμάτια, στραγγίζουμε το ζωμό από τα λαχανικά.
Κόβουμε 3 κρεμμύδια σε ροδέλες, τα μισά τα σωτάρουμε με το λίπος που κρατήσαμε από το ζωμό, αλατίζουμε. Μ’αυτό θα περιχύσουμε τα ζυμαρικά μόλις βράσουν, δεν πρέπει να κολλήσουν μεταξύ τους.
Τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε ροδέλες τα βουτάμε στο ζωμό που βράζει για 1’, στραγγίζουμε καλά και ρίχνουμε πάνω φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε βραστό νερό και συνεχίσουμε το βράσιμο μέχρι να είναι έτοιμα, για περίπου 15′.
Σερβίρισμα:
Σε μεγάλο ρηχό πιάτο (το ζεσταίνουμε κατά προτίμηση), τοποθετούμε τα ζυμαρικά, από πάνω το κρέας και από πάνω τα κρεμμύδια με το πιπέρι. Χώρια σε πιατελίτσες σερβίρουμε το ζωμό με πασπαλισμένο το φρεσκο μαϊντανό.