- 1kg σολομό για σούπα
- 2 καρότα
- 3 πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- άνιθο
- σέλινο
- δάφνη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε το σολομό και καθαρίζουμε πολύ καλά το κεφάλι από τα βράγχια και τα μάτια, το πλένουμε πολύ σχολαστικά. Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα όλα τα κομμάτια του σολομού και μόλις αρχίσει να αφρίζει, βγάζουμε τον αφρό και ρίχνουμε το ένα καρότο, και το ένα κρεμμύδι ολόκληρα. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε την σούπα να μαγειρευτεί για 20′-30′ περίπου. Όσο βράζει η σούπα ψιλοκόβουμε το δεύτερο κρεμμύδι, το καρότο αν θέλουμε το τρίβουμε, κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, ψιλοκόβουμε το σέλινο.
Βγάζουμε τα κομμάτια του σολομού από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα να κρυώσουν για να μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε. Περνάμε τον ζωμό από ψιλή σίτα και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά που έχουμε ετοιμάσει, αφήνουμε να σιγοβράζει για 15′ περίπου και τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού που έχουμε καθαρίσει, το αλάτι και το πιπέρι. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με φρέσκο άνιθο!!